петак, 06. септембар 2013.

Lepota života

   Život čine sitnice.Šta je za koga sitnica to je diskutabilno.Jedina stvar koja je bitna kod tih sitnica je da su one zaista toliko delotvorne da poželite da u njima svakodnevno uživate. Mada ,posmatrano s druge strane, najverovatnije one nebi predstavljale tako zadovoljstvo i podsticale hormon sreće da su previše učestale. Postale bi rutina, možda bi vam i dosadile. Kao mala sam bila presrećna, kad nam je deka dozvoljavao da na žaru šporeta sami okrećemo ražnjiće od suvog mesa. Osećala sam se tako važno i odraslo. Naravno bilo je tu i drugih stvari u kojima sam posebno uživala. SANKANJE i to na selu. Divota. Po ceo dan samo vukli sanke uz brdo i spustali se.U pauzama kad je bilo vreme za jelo, nismo bili gladni samo da bismo što duže bili na snegu,tako da smo hranu samo ubacivali ,da slučajno ne izgubimo vreme.Bili smo u strahu da će ujutru sneg da se istopi ,pa smo po principu dok ne padnemo od umora sedeli na snegu. Na svu sreću sneg se u selu dugo zadržavao ,pa je jedino kraj raspusta ,kad smo pošli u školu kvario radost.
Kako je odrastanje teklo ,tako se sve menjalo,osim sankanja.To me i danas urnebesno obraduje. S time što sada sam još i srećnija kada vidim da moj maleni dečak takodje uživa u snegu. Po nekad mi se čini da je prosto neverovatno kako mi je to i dalje stimulans za osmeh. Što se drugih stvari tiče, uživam u jutarnjoj  kafi na terasi vikendom (naravno u prolećnim i letnjim danima,da se razumemo). Volim jurcanje po parkovima i odmor na moru (na moru obavezno bez upotrbe interneta,računara i ostalih uredjaja koji to omogućavaju). Smejem se ujutru kad bih pospavala malo ,doleti mali vragolan i skoči na naš francuski da nas podseti da je vreme za kafu (koji nam on kobajagi skuva u njegovoj sobi).
Tu su i višnje,trešnje,maline,breskve...Sve što je živih boja i prijatnog zvuka...Da, naravno,umalo da zaboravim , volim da pravim nakit i neke delove garderobe u naletima inspitacije...
Šta u vama budi osećaj sreće?

                                                            Uživanje u kiši ?

Ili je to crtanje i umetničničko izražavanje kroz oslikavanje doma u omiljene boje?


Možda šivaća mašina i bezbroj krpica,mašnica ,konaca i igala?


Kafica sa najboljom drugaricom i brskrajno tračarenje?


Do sledećeg pisanja ,puno poljubaca i ne zaboravite da uživate u malim stvarim .
VAŠA BORIKA OMORIKA


2 коментара:

  1. Male stvari, koje zivot znace. Ili kada dodjes kuci umorna, pa legnes u zagrlja voljene osobe. Pa tako samo cutite i uzivate. Kada napolju pada kisa, a ti znas da ne moras da izlazis iz toplog porodicnog gnezda. I jos tako puno, puno drugih sitnica... Dobro na dosla u blog svet, draga BorikaOmorika!

    ОдговориИзбриши